Translate

মঙ্গলবার, ২৬ নভেম্বর, ২০১৩

Stichting Altra dba School2Care

Kansen voor je toekomst

http://www.swvadam.nl/school2care/

Bij School2Care maken Amsterdamse jongeren die thuis en op school veel problemen hebben een nieuwe start. Een coach helpt hen de draad weer op te pakken. Ze volgen lessen in een kleine klas, totdat ze terug kunnen naar hun oude of een andere school. De coach ondersteunt ook hun ouders zodat er thuis meer rust komt. Verder stimuleert School2Care leerlingen in hun vrije tijd positieve bezigheden te vinden. Bijvoorbeeld sporten of een bijbaantje. School2Care is het hele jaar open, ook in de vakanties. Er is plaats voor 50 jongeren.
Samen leren

School2Care richt zich op jongeren van 12 tot en met 17 jaar die veel spijbelen en probleemgedrag vertonen. De eerste drie maanden zijn ze doordeweeks van 8 uur ’s morgens tot 8 uur ’s avonds bij School2Care. Ze volgen dan lessen die zo veel mogelijk aansluiten bij het programma op hun oude school. Onderwijs staat voorop bij School2Care, omdat daar de basis ligt om je plek te vinden in de maatschappij. Buiten het lesprogramma om sporten, koken en eten leerlingen samen. ’s Avonds zijn er workshops en andere ontspannende activiteiten. Na een paar maanden gaan leerlingen onder begeleiding stap voor stap terug naar hun eigen omgeving. Ook daarna volgt de coach nog een tijd hoe het met ze gaat.
Uniek

School2Care is een gezamenlijk initiatief van Altra, Esprit Scholen, Spirit en het Samenwerkingsverband Amsterdam. Het initiatief is ontstaan vanuit de wens gezamenlijk op te trekken bij leerlingen met complexe problemen.
School2Care combineert bewezen successen uit onderwijs en jeugdzorg. De integrale aanpak, met de intensieve begeleiding van een coach, is uniek in Nederland. De gemeente Amsterdam en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport ondersteunen School2Care.

Voor meer inhoudelijke informatie:
- Brochure School2Care
- Schoolgids School2Care 2012-2013
- Visie en doel
- Programma
- De coach

কোন মন্তব্য নেই:

একটি মন্তব্য পোস্ট করুন

Popular Posts

show

click here